Infraroodexpert

Infrarood verwarmingsoplossingen

Energiezuinig verwarmen Infraroodverwarming is een zuinige manier van elektrisch verwarmen. Het maakt gebruik van warmtestraling dat wordt opgevangen door objecten en afgegeven aan de lucht

Infraroodexpert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infraroodexpert website is loading...

Waarom kiezen voor infrarood verwarming?

Waarom kiezen voor infrarood verwarming?

Infraroodverwarming bestaat al een tijd, maar vele mensen twijfelen nog steeds aan deze manier om een ruimte of een woning te verwarmen. Toch is dat onterecht! Sinds het ontstaan hebben er al heel wat aanpassingen en ontwikkelingen plaatsgevonden, zodat elke nieuwe generatie verwarmingstoestellen steeds beter wordt. Het is zeker de moeite om even stil te staan bij de vele voordelen.

Infraroodexpert Blog: Waarom kiezen voor infrarood verwarming?

Energiezuinig verwarmen

Infraroodverwarming is een zuinige manier van elektrisch verwarmen. Het maakt gebruik van warmtestraling dat wordt opgevangen door objecten en afgegeven aan de lucht. Deze infraroodstraling kan u vergelijken met het zonlicht, maar dan zonder de schadelijke UV- straling. In tegenstelling tot conventionele verwarmingstoestellen wordt niet de lucht verwarmt, maar objecten en mensen. Dit proces zorgt ervoor dat niet alle lucht in een ruimte moet worden opgewarmd en bereikt u sneller een aangename gevoelstemperatuur. Er wordt dus veel zuiniger omgegaan met energie. Bovendien voelt dit ook aangenamer aan omdat er geen temperatuurverschillen zijn door circulerende lucht.

Eenvoudige installatie

Infraroodpanelen zijn zeer eenvoudig te installeren. Het enige dat u nodig heeft, is een stopcontact of lichtpunt. U hoeft dus geen grote verbouwingswerken te laten uitvoeren of rekening te houden met leidingen, een opslagtank of onderhoud. Ook de bediening van het toestel is eenvoudig door middel van een handige thermostaat. Bovendien kan u het verwarmingstoestel gewoon meenemen wanneer u verhuist.

Gezond en weldadig

Infraroodstraling is veilig voor mens en dier, maar heeft ook een positief effect. Zo wordt het al jaren gebruikt voor medische doeleinden omdat het een gunstige invloed heeft op spier- en gewrichtspijnen, luchtwegen en de bloedcirculatie. Daarnaast tast het de luchtkwaliteit in de ruimte niet aan. Doordat de lucht niet verwarmd wordt door middel van radiotoren, vindt er geen circulatie van stof en huismijt plaats, wat goed is voor de luchtwegen. Ook de luchtvochtigheid wordt niet aangetast, zodat de groei van schimmels en huisstofmijten voorkomen wordt. Een betere luchtkwaliteit vermindert bovendien de kans op verkoudheid, bronchitis en astma.

Origineel design

In ons interieur proberen we meestal de aandacht van radiatoren of andere verwarmingstoestellen weg te trekken omdat ze helemaal niet mooi ogen. Met infraroodverwarming hoeft dat helemaal niet. Deze infraroodpanelen combineren het praktische gebruik met een mooi design dat past bij de smaak van uw interieur. Zo kan u kiezen tussen verschillende kleuren, formaten en uitvoeringen zoals spiegel-, natuursteen- of fotopanelen.

Contacteer ons voor een gratis thuisbezoek en energieanalyse of bezoek onze toonzaal voor meer uitleg en advies.

Waarom kiezen voor infrarood verwarming?
Vragen? Opmerkingen? Aarzel niet en vraag om info.

Over ons

Infraroodexpert is een team van dynamische mensen die steeds voor U opzoek gaan naar de meest innovatieve producten, van leuke gadgets tot absolute must haves en high end toepassingen voor uw woning. Wij testen elke product grondig voor we deze in onze assortimenten opnemen.
Contacteer Infraroodexpert vandaag nog!

Contactgegevens

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Woensdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Donderdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Vrijdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Zaterdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Copyright 2010-2024 Infraroodexpert.
All rights reserved.

Privacyverklaring

 

    Deze website maakt gebruik van cookies voor optimale functionaliteiten.Bekijk ons privacybeleid