Infraroodexpert

Infrarood verwarmingsoplossingen

Muisstille verwarming die geen afleiding biedt In hun zoektocht naar de meest passende verwarming voor de yogazaal, werden verschillende oplossingen overwogen. Klassieke centrale verwarming bleek niet ideaal

Infraroodexpert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infraroodexpert website is loading...

Geruisloze warmte voor yogaruimte van domein De Levensbloem

Geruisloze warmte voor yogaruimte van domein De Levensbloem

In Buggenhout tussen het groen ligt het spirituele centrum De Levensbloem. Wim Brusselmans en An Van den Broeck richtten hun domein in als plek voor lessen en workshops voor o.a. yoga, feng shui en bach bloemen remedies. In een stijlvolle, ecologische ruimte opgetrokken uit houtskelet vinden de yoga-lessen plaats. Om de zaal op een aangename en stille manier te verwarmen, kozen Wim en An voor infraroodpanelen.

Infraroodexpert Blog: Geruisloze warmte voor yogaruimte van domein De Levensbloem

Muisstille verwarming die geen afleiding biedt

In hun zoektocht naar de meest passende verwarming voor de yogazaal, werden verschillende oplossingen overwogen. Klassieke centrale verwarming bleek niet ideaal. Wim Brusselmans: “Een verwarmingsketel en radiatoren tegen de muur nemen veel plaats in die we niet konden missen. Verwarmen met pellets leek ons een interessanter alternatief, maar zo’n kachel maakt best wel wat lawaai. Volgens mijn echtgenote An, die zelf yoga-instructrice is, veroorzaakt het te veel afleiding tijdens de lessen. De geruisloosheid die infraroodpanelen kenmerkt, vinden we een enorme troef en misschien wel dé belangrijkste reden waarom we uiteindelijk voor infraroodverwarming zijn gegaan.”

Infraroodpanelen gecombineerd met ledverlichting

Na een analyse ter plaatse door een vakman van Infraroodexpert en na advies over het meest ideale type van panelen, namen Wim en An een beslissing: “We kozen voor infraroodpanelen gecombineerd met ledverlichting. Ze hangen aan het plafond, geven meteen sfeerverlichting en nemen voor ons geen bruikbare plaats in. De mensen vinden de warmte heel aangenaam. Het vormt dus zeker een meerwaarde voor onze ruimte.”

Combinatie met zonnepanelen in de toekomst

Wim en An zijn tevreden over de service. Wim: “Na de vlotte bestelling bij Infraroodexpert hebben we de panelen zelf geïnstalleerd. Bij vragen konden we hen steeds contacteren. Het enige dat we een beetje missen is een thermostaat die zich aanpast aan de buitentemperatuur.”
Infraroodverwarming is een energiezuinige vorm van elektrisch verwarmen. Omdat de stralen niet als eerste de lucht, maar wel de personen in de ruimte verwarmen, heb je tot 50% minder energie nodig om een comfortabele gevoelstemperatuur te bereiken. Wie zonnepanelen heeft, kan zelfs bijna gratis verwarmen. Ook bij De Levensbloem is duurzaam omspringen met energie belangrijk. Wim: “Ik maak inderdaad plannen om onze elektriciteitsvoorziening op termijn aan te passen en in de toekomst zonnepanelen te installeren.”

Ook interesse in energiezuinige infraroodverwarming? Neem vrijblijvend contact op of vraag een analyse ter plaatse.
Vragen? Opmerkingen? Aarzel niet en vraag om info.

Over ons

Infraroodexpert is een team van dynamische mensen die steeds voor U opzoek gaan naar de meest innovatieve producten, van leuke gadgets tot absolute must haves en high end toepassingen voor uw woning. Wij testen elke product grondig voor we deze in onze assortimenten opnemen.
Contacteer Infraroodexpert vandaag nog!

Contactgegevens

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Woensdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Donderdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Vrijdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Zaterdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Copyright 2010-2024 Infraroodexpert.
All rights reserved.

Privacyverklaring

 

    Deze website maakt gebruik van cookies voor optimale functionaliteiten.Bekijk ons privacybeleid