Infraroodexpert

Infrarood verwarmingsoplossingen

Infraroodpanelen en zonnepanelen zijn de ideale match om zuinig te verwarmen en tegelijkertijd het maximaal rendement uit je zonnepanelen te halen.

Infraroodexpert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infraroodexpert website is loading...

Afschaffing van de terugdraaiende teller. Hoe laat jij je zonnepanelen toch nog maximaal renderen?

Afschaffing van de terugdraaiende teller. Hoe laat jij je zonnepanelen toch nog maximaal renderen?

Is het rendement van jouw zonnepanelen er ook stevig op achteruit gegaan sinds de komst van de digitale meter? Ligt de productie van jouw zelf opgewekte stroom vaak hoger dan wat je op dat moment nodig hebt? Weet je niet meer hoe je het meeste uit je zonnepanelen kan halen? Ontdek welke zaken het rendement van je zonnepanelen weer kunnen verhogen.

Infraroodexpert Blog: Afschaffing van de terugdraaiende teller. Hoe laat jij je zonnepanelen toch nog maximaal renderen?

Maximaliseer je zelfverbruik

Sinds de afschaffing van de terugdraaiende teller is de prijs die je ontvangt voor elk KWh dat je terugzet op het net stevig gedaald. Overtollige stroom terug op het net zetten brengt vandaag de dag niets meer op. Hierdoor wordt het maximaliseren van je zelfverbruik steeds interessanter.

Volgens Engie zou gemiddeld slechts 30% van de zelf opgewekte stroom effectief verbruikt worden door gezinnen. Dit percentage kan dus nog heel wat hoger. Om je zonnepanelen anno 2022 maximaal te laten renderen probeer je best zoveel mogelijk opgewekte stroom op het moment zelf te verbruiken.

Zonnepanelen en infraroodpanelen, de ideale match

Met de stijgende gasprijzen is overschakelen naar infraroodverwarming interessanter dan ooit. Zeker als je deze ook nog eens kan combineren met zonnepanelen. Zonnepanelen genereren voldoende groene stroom om je infraroodpanelen te voeden. Zo kan jij je woning (bijna) gratis verwarmen en wordt je zelf opgewekte energie goed besteed.

Daarnaast genereren we in de zomermaanden heel wat groene energie door de vele zonuren maar verbruiken we in deze periode een pak minder met het verwarmen van onze woning. Ook hier komen infraroodpanelen perfect van pas. Want wie geniet er nu niet van gezellige zomeravonden buiten op het terras? Deze avonden maak je heel wat langer dankzij elektrische terrasverwarmers op infrarood zonder dat jij je blauw betaald aan energie.

Maar wat als je niet thuis bent wanneer de zon schijnt?

Zonnepanelen wekken de meeste stroom op wanneer we deze het minst verbruiken of nodig hebben, namelijk tussen 11u en 15u. Ondanks de shift naar thuiswerk tijdens Corona, spendeert de meerderheid van de bevolking deze tijd nog steeds op kantoor.

Met een thuisbatterij van Infraroodexpert haal jij het maximale rendement uit je zonnepanelen ook wanneer je zelf niet thuis bent om meteen te verbruiken. Al je zelf opgewekte stroom wordt doorheen de dag opgeslagen. Met een kleine batterij verhoog je zo je eigen gebruik van 30% naar 50%, en met een gemiddelde batterij zelfs naar 70%.

Omdat infraroodverwarming op elektriciteit werkt en vaak zuiniger is dan klassieke verwarmingssystemen, is het mogelijk om met een gevulde batterij aan je dagelijkse verwarmingsnoden te voldoen. Dat is stroom die je dus niet van het stroomnet moet halen aan - laat ons eerlijk zijn - absurd hoge prijzen.

Wil jij ook geld besparen en het meeste uit je zonnepanelen halen? Contacteer onze experten. Zij beantwoorden al je vragen over thuisbatterijen en infraroodpanelen en gaan mee op zoek naar de geschikte oplossing voor jouw woning.

Afschaffing van de terugdraaiende teller. Hoe laat jij je zonnepanelen toch nog maximaal renderen?
Vragen? Opmerkingen? Aarzel niet en vraag om info.

Over ons

Infraroodexpert is een team van dynamische mensen die steeds voor U opzoek gaan naar de meest innovatieve producten, van leuke gadgets tot absolute must haves en high end toepassingen voor uw woning. Wij testen elke product grondig voor we deze in onze assortimenten opnemen.
Contacteer Infraroodexpert vandaag nog!

Contactgegevens

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Woensdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Donderdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Vrijdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Zaterdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Copyright 2010-2024 Infraroodexpert.
All rights reserved.

Privacyverklaring

 

    Deze website maakt gebruik van cookies voor optimale functionaliteiten.Bekijk ons privacybeleid