Infraroodexpert

Infrarood verwarmingsoplossingen

Kies je voor elektrische verwarming of infraroodverwarming? Wij zetten de belangrijkste verschillen tussen deze verwarmingsvormen even op een rijtje.

Infraroodexpert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infraroodexpert website is loading...

Infraroodverwarming of elektrische verwarming? Alle vormen op een rij!

Infraroodverwarming of elektrische verwarming? Alle vormen op een rij!

Stel: je bent op zoek naar een verwarming. De bomen door het bos niet zien zou een understatement zijn. Kijk alleen al naar de categorie ‘elektrische verwarming’: de keuze lijkt eindeloos. Infraroodpanelen vallen er ook onder, maar ze zijn wel heel wat anders dan de klassieke oplossingen. Het allemaal uitzoeken is een hele opgave. Infraroodexpert begrijpt dat helemaal. Daarom namen we de tijd om alle elektrische verwarmingstypes even op een rijtje te zetten.

Infraroodexpert Blog: Infraroodverwarming of elektrische verwarming? Alle vormen op een rij!

Elektrische accumuatieverwarming

Elektrische accumulatieverwarming is vrij kostenefficiënt. Het systeem zet ’s nachts elektriciteit om in warmte en slaat deze warmte daarna op. Die kan overdag doorheen het huis worden verspreid. Je zit natuurlijk wel met het probleem dat je niet a-la-minute zomaar je verwarming altijd kan bijstellen. Daar komt ook bij kijken dat bij de low-end accumulatieverwarming de temperatuurregeling vaak niet nauwkeurig is.

Elektrische convectoren

Een elektrische convector is makkelijk te installeren, waardoor plaatsingskosten erg laag zijn. Ze zijn ook bijzonder efficiënt. Een convector zuigt warmte onderaan aan en warmt die op. De opgewarmde lucht stijgt. Zo kan de ruimte geleidelijk aan opwarmen.

Het mag wel niet vergeten worden dat dit directe verwarming is, en geen stralingswarmte. Directe verwarming zorgt voor veel meer luchtverplaatsing en dat zorgt dat fijn stof verspreid wordt door de ruimte. Op termijn is dit een pak slechter voor je gezondheid dan stralingswarmte. Bovendien is de aankoopprijs van zulke convectoren vaak torenhoog.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is een klassieker in vele woonkamers. Deze verwarming is vooral populair omdat het plaats bespaart. Vloerverwarming vervangt zo de grote radiatoren aan de muur. Omdat koele lucht zakt en warme lucht stijgt is de verwarming vaak ook efficiënter dan de klassieke radiatoren.

Vloerverwarming plaatsen is echter een enorm kostelijk grapje en het verbruik van zulke verwarming is vaak enorm, doordat het een grote oppervlakte moet bedienen.

Elektrische warmtepomp

Een elektrische warmtepomp is één van de meest duurzame manieren om een woning te verwarmen. Zoals de naam doet vermoeden, pompt het systeem water uit de grond. Natuurlijk is er ook een beperkt energieverbruik vereist om de elektrische warmtepomp aan te drijven.

Maar die efficiëntie en duurzaamheid voel je ook in je portefeuille. De installatie en aankoopprijs van zo’n pomp zijn al snel de hoogste van het hele lijstje, die terugverdienen met de efficiëntie is een werk van lange adem, en dan moet je hopen dat er geen reparatiekosten zijn.

Wat is het verschil met infrarood?

We winden er geen doekjes om. Onze naam is niet voor niets Infraroodexpert. Maar wij hebben niet blindelings gekozen voor ons product. Tijdens de afgelopen jaren is de technologie van infraroodpanelen enorm vooruitgegaan. Het is niet voor niets dat ze enorm in populariteit blijft stijgen. Maar hoe werkt het juist?

Infraroodpanelen verwarmen op een heel andere manier dan de bovenstaande alternatieven. In plaats van de gehele ruimte te verwarmen, werken deze panelen gericht. Dat wil zeggen dat ze door middel van gezonde straling enkel voorwerpen in de ruimte verwarmen, in plaats van alle lucht in die ruimte. Dat brengt de volgende voordelen met zich mee:

    • Infraroodpanelen verwarmen enkel het hoogstnodige en zijn hierdoor enorm efficiënt
    • Hun efficiëntie brengt met zich mee dat ze bij de meest milieuvriendelijke oplossingen horen. Dit type verwarming combineren met zonnepanelen biedt zowat de laagste ecologische impact van alle verwarmingsmogelijkheden.
    • Er is bijna geen breekwerk nodig om ze te installeren. Vier gaten in de muur en een vrij stopcontact zijn genoeg om deze verwarming te installeren.
    • Er is geen geur- of geluidshinder bij dit type verwarming, en ook geen luchtcirculatie die stof doet verspreiden.

Met deze argumenten in het achterhoofd konden we niet anders dan van infraroodverwarming onze specialiteit te maken. De meeste alternatieven behoren langzaamaan tot het verleden. Wij richten ons naar de toekomst.

Bent u benieuwd welke voordelen infraroodpanelen nog voor u kunnen hebben? Maak een afspraak voor een gratis warmte-analyse!
Vragen? Opmerkingen? Aarzel niet en vraag om info.

Over ons

Infraroodexpert is een team van dynamische mensen die steeds voor U opzoek gaan naar de meest innovatieve producten, van leuke gadgets tot absolute must haves en high end toepassingen voor uw woning. Wij testen elke product grondig voor we deze in onze assortimenten opnemen.
Contacteer Infraroodexpert vandaag nog!

Contactgegevens

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Woensdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Donderdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Vrijdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Zaterdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Copyright 2010-2024 Infraroodexpert.
All rights reserved.

Privacyverklaring

 

    Deze website maakt gebruik van cookies voor optimale functionaliteiten.Bekijk ons privacybeleid