Infraroodexpert

Infrarood verwarmingsoplossingen

Met infraroodverwarming bespaar je een hoop jaarlijkse kosten, zodat jij je welverdiende vakantie zonder problemen kan bekostigen.

Infraroodexpert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infraroodexpert website is loading...

Geef jij je geld liever aan een deugddoende vakantie dan aan je energiefactuur?

Geef jij je geld liever aan een deugddoende vakantie dan aan je energiefactuur?

Is jouw vakantiebudget flink geslonken door de stijgende energiekosten? Is je huis niet goed geïsoleerd, maar zoek je toch een zo efficiënt mogelijke verwarming? Heb je geen idee hoe je je jaarlijkse verwarmingsnoden en het verbruik ervan berekent? Met infraroodverwarming bespaar je een hoop jaarlijkse kosten, zodat jij je welverdiende vakantie zonder problemen kan bekostigen. Wat dat inhoudt bespreken we in dit blogartikel.

Infraroodexpert Blog: Geef jij je geld liever aan een deugddoende vakantie dan aan je energiefactuur?

Jouw besparing berekend

Hoeveel bespaar je nu exact als je je woning uitrust met infraroodverwarming, en - wellicht de belangrijkste vraag - kan je met het budget dat je uitspaart op reis? Voor alle duidelijkheid, wat je exact bespaart hangt af van verschillende factoren. We kunnen er dus geen percentage op plakken dat in alle situaties werkt. Maar we kunnen wel een voorbeeld geven met een voorbeeldwoning van 120 vierkante meter te verwarmen oppervlakte, wat ongeveer overeenkomt met de gemiddelde belgische gezinswoning.

Net iets minder dan de helft van de gezinnen in België verwarmt zijn woning met aardgas. Daarmee staat het gas met stip op de eerste plaats als het gaat over populariteit. Door de stijgende prijs kijken veel Belgen nu wel naar alternatieven om hun woning te verwarmen, waaronder ook infraroodpanelen. Een gemiddeld geïsoleerde woning verbruikt ongeveer 1.360 kubieke meter gas per jaar om te verwarmen, wat ongeveer neerkomt op €3.600 per jaar aan de huidige gasprijzen. Om dezelfde woning uitgerust met infraroodpanelen te verwarmen betaal je tegenwoordig circa €1.700 per jaar, een besparing van €1.900. Als je weet dat de Belg gemiddeld €1.850 euro aan zijn vakantie uitgeeft, kunnen we gemakkelijk stellen dat je met dit budget op reis kan gaan.

Slecht geïsoleerd huis? Geen probleem

Oké, je bent overtuigd om van aardgas af te stappen. Maar veel alternatieve verwarmingssystemen hebben een hoge installatiekost en vereisen ook nog eens dat je huis goed geïsoleerd is. Geen zorgen, de installatiekost bij infraroodverwarming is laag. De panelen kunnen vaak aangebracht worden zonder veel breekwerk en zijn dus snel gemonteerd.

Ook minder geïsoleerde woningen halen voordeel uit het installeren van infraroodpanelen. Infraroodpanelen verwarmen namelijk veel directer objecten en personen in een ruimte. Je moet dus geen lucht verwarmen, die uit slecht geïsoleerde wanden, vloeren of daken kan ontsnappen. Als je renovatiebudget beperkt is kan je dus eventueel overwegen om nog enkele jaren te sparen voor de isolatie van je woning. Veel bedrijven en winkels gebruiken al infraroodpanelen om de inkomhal - waar de deur frequent open gaat en kou binnensijpelt - te verwarmen. Ook werkplaatsen waar weinig isolatie voorzien is, zoals magazijnen en productiehallen, zijn al overstag gegaan.

Rapport op maat

Kan je deze berekening als passe-partout nemen voor alle woningen of appartementen? Helaas niet. Wat je winst zal zijn hangt uiteindelijk af van verschillende factoren, waaronder het rendement van je huidige ketel, de hoogte van je plafonds, het aantal gevels, hoeveel raamoppervlak en hoe goed die geïsoleerd zijn, etc.

We raden je steeds aan een professional van Infraroodexpert te raadplegen als je infraroodpanelen wil laten installeren. Onze expert kan ter plaatse komen en de nodige berekeningen maken om jouw woning te voorzien van een correct aantal panelen per kamer. Zo ben je zeker dat jouw installatie krachtig genoeg is om je woning van de nodige warmte te voorzien, terwijl je niet teveel uitgeeft aan overtollige panelen.

Ben jij ook benieuwd hoeveel jij kan besparen met infraroodpanelen? De medewerkers van Infraroodexpert komen ter plekke en beantwoorden al je vragen en lichten je energienoden graag door. Aarzel niet om een afspraak te maken.

Geef jij je geld liever aan een deugddoende vakantie dan aan je energiefactuur?
Vragen? Opmerkingen? Aarzel niet en vraag om info.

Over ons

Infraroodexpert is een team van dynamische mensen die steeds voor U opzoek gaan naar de meest innovatieve producten, van leuke gadgets tot absolute must haves en high end toepassingen voor uw woning. Wij testen elke product grondig voor we deze in onze assortimenten opnemen.
Contacteer Infraroodexpert vandaag nog!

Contactgegevens

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Woensdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Donderdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Vrijdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Zaterdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Copyright 2010-2024 Infraroodexpert.
All rights reserved.

Privacyverklaring

 

    Deze website maakt gebruik van cookies voor optimale functionaliteiten.Bekijk ons privacybeleid