Infraroodexpert

Infrarood verwarmingsoplossingen

Frederick William Herschel geboren in Duitsland op 1738, was een bekend musicus en astronoom. In 1757 emigreerde hij naar Engeland. Samen met zijn zuster bouwden zij telescopen om de hemel in kaart te brengen

Infraroodexpert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infraroodexpert website is loading...

Principe van Infraroodverwarming

Principe van Infraroodverwarming

Frederick William Herschel geboren in Duitsland op 1738, was een bekend musicus en astronoom. In 1757 emigreerde hij naar Engeland. Samen met zijn zuster bouwden zij telescopen om de hemel in kaart te brengen. Hun werk resulteerde in verschillende catalogi van dubbele sterren en nebula’s. Herschels is waarschijnlijk het meest bekend geworden met zijn ontdekking van de planeet Uranus in 1781. Dit was de eerste nieuw gevonden planeet sinds de oudheid. In het jaar 1800 deed Herschel een andere erg belangrijke ontdekking. Hij vroeg zich af hoeveel warmte er door verschillende gekleurde lichtfilters kwam die hij gebruikte om de zon te observeren en het viel hem op dat verschillende kleuren verschillenden hoeveelheden warmte door lieten. Na deze ontdekking heeft hij een test bedacht. Herschel leidde het zonlicht door een Prisma, dit zet het licht om in een spectrum, ( regenboog effect die gevormd word als licht word opgesplitst in de kleuren waar het uit bestaat). In dit spectrum kon hij van elke kleur de temperatuur meten. Hij gebruikte hiervoor drie thermometers die hij zwart had gemaakt om de warmte beter te kunnen opnemen. Twee hiervan zette hij buiten het spectrum ter controle. En één gebruikte hij om de temperatuur van alle kleuren te meten. Hij heeft gemerkt dat het Zwarte ( Onzichtbare)deel van deze regenboog de hoogste temperatuur vormde. Herschel voerde nog een aantal experimenten uit met wat hij “calorische stralen“ noemde en die blijkbaar voorbij het rode deel van het zonnespectrum bestonden.

Hij ontdekte dat ze net als zichtbaar licht worden gereflecteerd, geabsorbeerd en doorgelaten. Herschel had dus een vorm van licht ( straling) ontdekt voorbij het rood licht. Deze calorische stralen staan vandaag de dag beter bekend als infrarode straling ( Infra betekend Onder ) Herschels experiment was niet alleen belangrijk omdat het tot de ontdekking van infrarood leidde, maar ook omdat het de eerste keer was dat iemand op de een of andere manier had aangetoond dat er vormen van licht zijn die we niet met onze ogen kunnen zien. Herschels originele prisma en spiegel zijn te zien in het nationale museum of Science and Industry in Londen. Vandaag de dag heeft infrarood technologie vele interessante en nuttige toepassingen waaronder infrarood verwarming. Medische infrarood, infraroodcamera’s, industrieel gebruik, infrarood satellieten, Infrarood verwarming,etc.

Gratis informatie?

Laat aub. een bericht na!

Ontdek meer...

Principe van Infraroodverwarming
Vragen? Opmerkingen? Aarzel niet en vraag om info.

Over ons

Infraroodexpert is een team van dynamische mensen die steeds voor U opzoek gaan naar de meest innovatieve producten, van leuke gadgets tot absolute must haves en high end toepassingen voor uw woning. Wij testen elke product grondig voor we deze in onze assortimenten opnemen.
Contacteer Infraroodexpert vandaag nog!

Contactgegevens

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Woensdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Donderdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Vrijdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Zaterdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Copyright 2010-2024 Infraroodexpert.
All rights reserved.

Privacyverklaring

 

    Deze website maakt gebruik van cookies voor optimale functionaliteiten.Bekijk ons privacybeleid