Infraroodexpert

Infrarood verwarmingsoplossingen

Er zijn tal van keuzemogelijkheden tijdens de plaatsing van een nieuwe verwarming. Kies je voor infraroodverwarming of verwarming op gas? Ontdek de verschillen!

Infraroodexpert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infraroodexpert website is loading...

Verwarmen op gas of infraroodverwarming? Ontdek alle verschillen!

Verwarmen op gas of infraroodverwarming? Ontdek alle verschillen!

Een nieuwe verwarming plaatsen brengt een hoop vragen met zich mee. Er zijn dan ook heel wat mogelijkheden. Dat komt omdat technologie blijft vooruitgaan en daardoor breidt het aanbod alsmaar uit. Dat consumenten de bomen door het bos niet meer zien begrijpen we maar al te goed. Als expert op vlak van verwarmingen komen dan ook steeds meer mensen naar ons met de vraag: “Wat is nu het beste: gas of infrarood?”.

Daarom geven we jullie de elementen graag allemaal op een rijtje, dan kan je zelf oordelen!

Infraroodexpert Blog: Verwarmen op gas of infraroodverwarming? Ontdek alle verschillen!

De installatie

Het eerste aspect van je nieuwe verwarming is natuurlijk de installatie. Bij gasverwarming brengt dat een hele hoop werk met zich mee. Er moeten leidingen gelegd worden en dat vergt heel wat kap- en breekwerk. Voor infraroodverwarming moet je enkel een vrij stopcontact hebben en hem even laten ophangen tegen de muur.

De aankoopprijs

De aankoop van een infraroodpaneel is doorgaans duurder dan die van een gasradiator. Maar de totale kosten van een verwarming stopt natuurlijk niet aankoopprijs. Omdat de installatie van gasverwarming veel arbeidsintensiever is, ben je nagenoeg altijd goedkoper af met een infraroodpaneel.

De elektriciteitsfactuur

Gas is nog steeds goedkoper dan elektriciteit. Gemiddeld gezien is infraroodverwarming dus duurder dan verwarming op gas*. Toch is het verschil kleiner dan je denkt. Infraroodverwarming verwarmt namelijk gericht. Dit wil zeggen dat het de voorwerpen in de ruimte verwarmt in plaats van de lucht in de ruimte. Daardoor is het superefficiënt. Er gaat nagenoeg geen warmte verloren. Als je de goedkopere installatiekosten in rekening brengt is het begrijpelijk dat tegenwoordig zoveel mensen kiezen voor infraroodpanelen.

*Tip: wanneer je zonnepanelen hebt, is infraroodverwarming wel een stuk goedkoper dan gasverwarming.

De gezondheid en het milieu

Bij gasverwarming ontstaan er lucht en warmtestromen. Dit zorgt dat fijn stof en huisstof makkelijker worden verspreid. Infraroodpanelen verwarmen echter de ruimte niet, maar objecten in die ruimte. De warmtestroom is veel kleiner en de verspreiding van stof wordt dus tot een minimum gereduceerd.

Daarbovenop is gas nog steeds een fossiele brandstof. Infraroodpanelen kan je aandrijven met groene stroom en dan is het eindresultaat een pak milieuvriendelijker dan gas. De europese wetgeving rond gasverwarming zal ook enkel verstrengen. De kosten die dat met zich meebrengt zijn niet te overzien.

Het design

Gasverwarming moet gas doen circuleren. Ze moeten uit metaal vervaardigd worden omdat er anders te veel veiligheidsrisico’s zouden zijn. Daardoor is hun design erg beperkt en zijn ze vaak erg bombastisch.

Infraroodpanelen daarentegen kunnen vervaardigd worden uit heel wat soorten materiaal, waaronder glas, aluminium, spiegel. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Je kan ze zelfs laten bedrukken met foto’s en prints. Qua design kan dus alles en ze zijn makkelijk te integreren in elk interieur.

Het eindoordeel

Welke verwarming de beste keuze is hangt altijd af van de ruimte en de woning. Maar infraroodverwarming is vaak een heel goede optie. Het beste is nog steeds om het na te gaan bij een expert. Bij infraroodexpert helpen we u graag verder.

Benieuwd naar wat voor jou de beste keuze is?

Vraag een gratis analyse aan!
Vragen? Opmerkingen? Aarzel niet en vraag om info.

Over ons

Infraroodexpert is een team van dynamische mensen die steeds voor U opzoek gaan naar de meest innovatieve producten, van leuke gadgets tot absolute must haves en high end toepassingen voor uw woning. Wij testen elke product grondig voor we deze in onze assortimenten opnemen.
Contacteer Infraroodexpert vandaag nog!

Contactgegevens

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Woensdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Donderdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Vrijdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Zaterdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Copyright 2010-2024 Infraroodexpert.
All rights reserved.

Privacyverklaring

 

    Deze website maakt gebruik van cookies voor optimale functionaliteiten.Bekijk ons privacybeleid