Infraroodexpert

Infrarood verwarmingsoplossingen

Vergelijk verwarming met infrarood, petroleum en gas Ben je vaak aan de slag in je werkhuis, magazijn of atelier?

Infraroodexpert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infraroodexpert website is loading...

Een warme werkplaats in de winter

Een warme werkplaats in de winter

Vergelijk verwarming met infrarood, petroleum en gas

Ben je vaak aan de slag in je werkhuis, magazijn of atelier? En is dat moeilijk te isoleren, bijvoorbeeld omdat er veel ventilatie nodig is of omdat er regelmatig mensen binnen en buiten moeten? Dan kan het er waarschijnlijk wel flink koud zijn op winterse dagen. 

Een betere verwarming van je technische werkruimte maakt de werkuren aangenamer en zelfs rendabeler. Wij vergelijken drie mogelijke toestellen die je werkplaats kunnen verwarmen.

Infraroodexpert Blog: Een warme werkplaats in de winter

Een warmtestraler op petroleum ...

Voor een heteluchtkanon op petroleum moet je ervoor zorgen dat de ruimte goed verlucht is. Immers, dit toestel verbruikt zuurstof en kan een beetje ongezonde, stinkende uitstoot door verbranding veroorzaken. Best houd je ook rekening met de extra kosten voor onderhoud en brandstof.

… of een gaskanon?

Ook een toestel op gas kan je werkruimte krachtig verwarmen. Maar net als bij een toestel op petroleum geldt enige voorzichtigheid: sommige onderdelen van het toestel kunnen heel warm worden en daaraan kun je je verbranden. En bovendien kan een technisch defect zoals een gaslek voor een gevaarlijke situatie zorgen. Ook de extra kosten voor onderhoud en brandstof moet je incalculeren.

Infraroodverwarming: efficiënt en zelfs gezond

De stralen uit toestellen op petroleum en gas verwarmen de lucht in de ruimte. Omdat uit je werkplaats deze warme lucht langs deuren, ramen, daken en poorten ontsnapt, voelt de ruimte meteen weer koud aan als het toestel wordt uitgeschakeld.

  1. Infraroodstralen daarentegen verwarmen personen en items, niet de lucht. Dat er veel lucht door kieren, deuren en poorten naar buiten gaat, is dus geen enkel probleem.

  2. Op die manier zijn infraroodstralen zelfs goed voor je spieren, en verstijven die niet in een koude omgeving. Je voelt je ‘s avonds dus ook minder stram.
  3. Je kunt je niet verbranden aan een infrarood-verwarmingstoestel want geen enkel onderdeel wordt heel erg warm. Minder kans op een arbeidsongeval!
  4. De werkruimte moet niet geventileerd worden want er wordt geen brandstof verbrandt. Dit type toestel werkt op elektriciteit.
  5. Bijgevolg is er ook geen regelmatig onderhoud nodig. Met deze extra kost hoef je dus geen rekening te houden.
  6. Je hebt geen last van een slechte geur. Infraroodstralen zijn immers geurloos.
  7. Als je kiest voor een mobiel toestel, dan kun je dat plaatsen waar je aan het werk bent. Of je kiest voor (eventueel verlaagde) verwarmingspanelen aan het plafond, zodat je geen plaats op de vloer of aan de wanden verliest.

Lijkt een wandpaneel in de buurt van een werkbank je ideaal? Leuk om te weten dat er dan zelfs een uitvoering bestaat met een krijtbord. Handig voor snelle aantekeningen.

Benieuwd naar hoe jij je werkhuis, magazijn of atelier beter kunt verwarmen op koude dagen? Neem gerust vrijblijvend contact op, want we tonen je graag modellen waar zelfstandigen als jij eerder voor kozen.
Vragen? Opmerkingen? Aarzel niet en vraag om info.

Over ons

Infraroodexpert is een team van dynamische mensen die steeds voor U opzoek gaan naar de meest innovatieve producten, van leuke gadgets tot absolute must haves en high end toepassingen voor uw woning. Wij testen elke product grondig voor we deze in onze assortimenten opnemen.
Contacteer Infraroodexpert vandaag nog!

Contactgegevens

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Woensdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Donderdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Vrijdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Zaterdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Copyright 2010-2024 Infraroodexpert.
All rights reserved.

Privacyverklaring

 

    Deze website maakt gebruik van cookies voor optimale functionaliteiten.Bekijk ons privacybeleid